Homeopathie Westerpark

Lioba Steinkamp, MA, NVKH-RHom

Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland en kwam in 1998 naar Nederland om  aan de AKI in Enschede kunst te studeren. Daarna heb ik nog mijn master gehaald voor hedendaagse kunsten aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Daarnaast bestuurd ik praktisch mijn hele leven alles wat me in de vingers komt: verschillende vormen van therapie, voeding, meditatie, filosofie, psychologie, architectuur, design, film, geopolitiek, geologie, biologie, astrologie (ik ben een Tweeling…),…. En mijn grote liefde ging altijd uit naar alles wat op de een of andere manier te maken had met ‘alchemie’. Transformatieve processen. Het zien van de grote lijnen. Verbanden leggen. Op zoek naar verdieping, verstilling en transformatie. En zelf voel ik vaak dat diepe inzicht kan leiden tot een diepe vorm van genezing, het gevoel van ‘heel zijn’.

Na vele jaren in de kunst te hebben gewerkt zowel als beeldend kunstenares als ook curator voelde ik de behoefte om therapeutisch te werken. Samen met mensen op zoek gaan naar de diepere oorzaken.

Mijn werk ging vaak over de wisselwerkingen van mens en ruimte en over archetypen. Zo lag het voor de hand voor mij om me te verdiepen in de oosterse wijsheidsleer van het harmoniseren van ruimtes, het Feng Shui.

In 2003 heb ik mijn opleiding aan het DFSI in Freiburg tot Feng Shui consulent afgerond en begon met mijn eigen praktijk BalancingWalls.  en heb van 2005 tot 2008 fulltime gemediteerd in de VS en Australie, en tevens de opleiding tot Space Clearer gevolgd bij Karen Kingston.  Na mijn terugkeer begon ik Feng Shui professioneel toe te passen en geef sinds 2010 hierin ook zelf opleidingen.

Tevens merkte ik dat ik  meer verdieping zocht, mensen beter wilde helpen. Er kwamen telkens meer mensen naar me toe die niet alleen wilden weten hoe ze de energie in hun huis konden verbeteren. Maar met diepe vraagstukken kwamen. Innerlijke ontheemd-heid. Uiterlijk chaos dat het innerlijke chaos weerspiegeld. Emotionele problemen die een weerslag vinden in de huiselijke omgeving.

Ondertussen ging ik uit interesse vaak naar homeopathische seminars en workshops, las veel over homeopathie, C.G. Jung, droomanalyses, symboliek en archetypes. In 2011 besloot ik om klassieke homeopathie te studeren om ook als certificeerde klassieke homeopaat te kunnen werken.

Het lot stuurde me naar de UK waar ik klassieke en hedendaagse homeopathie met o.a. Misha Norland, Jeremy Sherr, Rajan Sankaran, Massimo Mangialavori, Bill Rumble, Geoff Johnson, Jan Scholten en nog zoveel anderen aan de SoH in Stroud studeerde. De school heet Hawkwoods, wat snel uitgesproken klinkt als Hogwards. En zo voelde deze tijd ook: magisch en vol verwondering.

Met homeopathie ben je nooit uitgestudeerd, je mag alles bestuderen want alles is relevant: biologie, scheikunde, zoölogie, psychologie, … Telkens lijdt je de casus van een patient weer op nieuwe paden, in de zoektocht naar het juiste middel.

Tevens geven mijn collega Silvia Sedoc en ik sinds 2018 homeopatische familieopstellingen, een vruchtbare kruisbestuiving die het transformatieproces enorm kan ondersteunen.

SoH & SoH Logos.png

ETHISCHE CODE

  • Ik neem de geheimhoudingsplicht in acht en houd de klant zorgvuldig op de hoogte

  • Ik discrimineer niet op basis van ras, geslacht, religie, seksuele geaardheid en leeftijd of uiterlijk

  • Alle acties tijdens een sessie met de cliënt zijn puur en alleen gericht op zijn / haar persoonlijk welzijn.

  • Ik bescherm gezonde, gepaste en professionele grenzen tussen mijzelf en mijn klanten en respecteer hun rechten en hun waardigheid

  • Ik verduidelijk de werkwijze en de kosten en zal hieraan voldoen. Als er wijzigingen zijn, worden deze vooraf duidelijk met de klant besproken en gezamenlijk beoordeeld of het extra werk zal worden uitgevoerd of niet.

  • Ik werk op mijn vakgebied van professionele vaardigheden, training en ervaring en maak dit duidelijk aan mijn klanten. Ik maak daarom geen beloftes die niet waar kunnen worden gemaakt

  • Ik volg en geef supervisie en / of professionele sessies om mezelf verder te ontwikkelen en daardoor mijn patiënten nog beter te kunnen dienen.

  • Een percentage van mijn inkomen gaat naar goede doelen zoals 'Network for Good' om een ijdrage te leveren aan een beter milieu.